Следвайте Гласове в ТелеграмРусия и Украйна трябва да сключат мир и

...
Следвайте Гласове в ТелеграмРусия и Украйна трябва да сключат мир и
Коментари Харесай

Арестович: Да се помирим с Русия и да заведем колективен иск срещу чичовците от Запада

Следвайте " Гласове " в Телеграм

Русия и Украйна би трябвало да сключат мир и да заведат по-късно групов иск против Запада за понесените вреди от войната. Това сподели бившият съветник по национална сигурност при украинския президент Олексий Арестович.

" Сега ще се избиваме взаимно със стотици или десетки хиляди (войници), за Авдеевка, Часов Яр, за каквото и да било. И за какво? Какво ще спечелим от това – и Русия, и Украйна? Какво печелим, като губим 20 000 убити поради два регионални центъра от двете страни? “, пита Арестович. Според него до този миг двете страни нищо не са постигнали в исторически смисъл.

„ Какво сме постигнали в исторически смисъл? Харесва ли ни как чичовците от щабовете във Вашингтон и Брюксел стоят около нас и ръкопляскат, до момента в който гледат как две маймунки с ножове скачат една върху друга? Защо е нужно да го вършим? “

Олексий Арестович е безапелационен, че двете страни би трябвало да сключат мир, като за задачата президентът на Русия би трябвало поеме самодейността, да иде, да се показа и след съглашението да бъде заведен групов иск против Запада:

„ А с Путин това е различен диалог. Путин би трябвало да пристигна и да каже: „ Скъпи другари, (това съм аз) Владимир Владимирович!: „ Да се помирим с вас. Но ще го създадем по изключително остроумен метод: ще заведем групов иск против Запада, Украйна и Русия дружно. И ще кажем едно прелестно нещо: „ Момчета! Дайте да… “

Водещата го прекъсва: Алексей, Западът не ни дължи нищо…

Олексий Арестович: Западът ни дължи всичко! Повярвайте ми. Спомняте ли си, че ви споделих, че в Европа ще бъде построена нова система за сигурност с присъединяване на Русия? Това е справедлива действителност, няма други благоприятни условия. Съединените щати ще се отдръпват на своя континент, а НАТО ще престане да съществува. И това е единственият вид за спокойно взаимно битие на страните в Евразия.

Източници: kriticno.bg, X

 

 

Източник: glasove.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР